sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Julma Ölkky: Hossan Kansallispuisto

      30.6.2013 Hossan retkeilyalue(Hossan Kansallispuisto) Yhdistetty vene ja vaellusretki Kuusamon korvessa Julman ölkyn rotkojärvelle. Taivas on pilvessä ja sateen uhkaa on ilmassa. Ölkyn parkkipaikalla on muutama auto. Missähän kaikki turistit mahtaa olla? Hyppäämme vaimon kanssa kaksin suuren avoveneen kyytiin kuskin kaasutellessa ja sompaillessa rotkojärven pohjalla.
Mukava on vaihteeksi katsella korkeita pystysuoria kallioseinämiä täältä alhaalta käsin. Viidenkymmenen metrin korkeuteen kurottelee korkeimmat seinämät.
Syvin kohta tässä pitkulaisessa järvessä on 50 metriä, puristuen kapeimmilleen kymmenen metrin levyiseksi.
Venekuski jättää meidät matkalaiset näköalapaikan puoleiselle rannalle, lähelle Ölkyn perää.
Retkikartta: Vene rantautuu
Tästä lähdemme nousemaan jyrkähköä mäkeä, edeten kohti Julma Ölkyn retkeilyreittiä. Polku löytyy hetkessä ja tästä jatkamme matkaa takaisinpäin kohti Parkkipaikkaa jonne on matkaa kolmisen kilometriä. Keli on lämmin, muutaman hyttysen pyrkiessä paljaille käsivarsille. Pientä tihku sadettakin saamme maistaa, mutta sade vain virkistää matkalaisia. Reitti on vaativa kivikoiden ja juurakoiden takia joita löytyy polulta jatkuvasti. Kuvauskalustona 2013 oli Hero3 Black Action ja Sony Handycam HDR-Cx260VE kamerat. Suunnitelmissa on palata Julmalle Ölkylle Kesällä 2017 ja kiertää koko Ölkyn retkeilyreitti. Kamerakalusto on vaihtunut edellisestä kerrasta hiukan parempaan.
Kuvauskalusto 2017: Hero5 Black Action ja Sony AX100E 4K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.